Aptitude questions and answers download for free Download 2016 Exams

Aptitude questions and answers download for free , in the calendar with the solution : questions and answers with explanation for interview , competitive examination and entrance test 1.Aptitude. Examples completely resolved with a detailed description of the answer, explanation is given and it would be easy to understand . There are a lot of questions with the target type solutions through short-cut methods . All of these questions are used in various competitive exams like RRB , Bank exam , UPSC, CBI , CPO exam , SSC combined initial exam and interviews. Candidates see the examples below.
Aptitude questions and answers download for free Download 2016 – 2017 Exams
1.If for 2X-Y = 4 then 6X-3Y =?

(A) 15
(B ) 12
(C ) 18
(D ) 10

Answer. (B )

2.If was x = y = XYZ = 2Z and 256 then what is the value of x ?

(A) 12
(B ) 8
(C ) 16
(D ) 6

Answer. (B )

3 ( 1/10 ) 18 – ( 1/10 ) = 20 ?

(A) 99/1020
(B ) 99/10
(C ) 0.9
( D) None of these

Answer. (A)

4.Pipe A can fill in 20 minutes and Pipe B in 30 minutes and pipe C can dump the same in 40 mins.If all of them work together , find the time it takes to fill the tank

(A) 17/17 minutes
(B ) 20 minutes
(C ) 8 minutes
( D) None of these

Answer. (A)

5.Thirty men take 20 days to complete a job working 9 hours a day . How many hours a day should 40 men work to complete the job ?
(A) 8 hours
(B ) 71/2 hour
(C ) 7 hours
(D ) 9 hours

Answer. (B )

6.Find the smallest number in the Grand Prix , which is the amount of product in 1728 and 38

(A) 12
(B ) 20
(C ) 8
( D) None of these

Answer. (C )

7.A boat travels 20 km upstream in 6 hours and 18 kilometers downstream in 4 hours. Finding the speed of the boat in still water and the speed of the water current ?

(A) 1/2 kmph
(B ) 7/12 kmph
(C ) 5 kmph
( D) None of these

Answer. (B )

Associated 8.A goats for one corner of the square plot of side 12M 7M by a long rope . Find the area that can take care of ?
(A) 38.5 square meters
(B ) 155 square meters
(C ) 144 square meters
(D ) 19.25 square meters

Answer. (A)

9.Mr. Shah decided to walk down the escalator from the tube station . He found that if he walks 26 steps , he requires 30 seconds to reach the bottom. However, if he steps down 34 stairs he would only require 18 seconds to get to the bottom. If time was measured from the moment the top step begins to descend the steps to the time of the last step at the bottom, and find out how high a drawer in the steps ?
Ans.46 steps .

10.The average age of 10 members of the committee is the same as it was 4 years ago , it was replaced by the old member by a member of the young . How do you find a much younger is the new member ?
Ans.40 years.