Question Paper and Answers IBPS Clerk Exam Bank Exam Date – 27.11.2011(East zone)

IBPS Clerk Exam Date – 27.11.2011(East zone) | Question Paper and Answers IBPS Clerk Exam Bank Exam Date – 27.11.2011(East zone)

Are you going to appear in the IBPS exam or any other bank? Are you planning to appear in any bank exam, then the exam papers will help you prepare for the exam 1BPS exam or any other bank in India. Here is the list of securities for each issue of the bank, which he has done in the past recruitment examination.

1.India has agreed to provide financial help to which of the following countries so that it can also
implement its 10th Five Year’s Plan (2008-13) successfully?
1) Afghanistan
2) Myanmar
3) Pakistan
4) Nepal
5) Bhutan
Ans – 5
2.Exporters and importers in India are required to know ‘FEMA’ rules. What does the letter ‘M’
denote in the term ‘FEMA’?
1) money
2) material
3) mega
4) management
5) micro
Ans – 4
3.China has asked India to suspend operations of ONGC Videsh in South China Sea. ONGC
Videsh is an organization engaged in
1) oil exploration
2) fishing and pearl culture
3) research in oceanography
4) development of ports and shipyards
5) providing technology for converting sea water into potable water
Ans – 1
4.Prime Minister of India visited which of the following places in September 2011 to address the General Assembly of the United Nation Organization?
1) New York
2) Washington DC
3) Rome
4) Vienna
5) Paris
Ans – 1
5.Pakistan has raised objection over the construction of Kishanganga Hydro Power project being
developed in
1) Rajasthan
2) Jammu & Kashmir
3) Gujarat
4) Punjab
5) Himachal Pradesh
Ans – 2
6.Who among the following is the Leader of the Opposition in the present Rajya Sabha?
1) Sri Sharad Joshi
2) Sri Ravi Shankar Prasad
3) Sri Arun Jaitley
4) Sri A.K.Antony
5) none of these
Ans – 3
7.Lasith Malinga is a famous player associated with the game of
1) hockey
2) badminton
3) lawn tennis
4) cricket
5) football
Ans – 4
8.Who among the following is the President of Nepal at present and was in news recently?
1) Sri Ram Baran Yadav
2) Sri Baburam Bhattarat
3) Sri Gyanendra Shah
4) Sri Madhav Kumar Nepal
5) None of these
Ans – 1
9.Sri Burhanuddin Rabbani who died recently was the former President of
1) Pakistan
2) Afghanistan
3) Iraq
4) Iran
5) Bangladesh
Ans – 2
10.Which of the following books is written by Salman Rushdie?
1) the Golden Gate
2) The god of Small Things
3) The Immortals
4) Satanic Verses
5) Two Lives

Ans – 4
11.Sex ratio (number of females per 1000 males) as per recent data released by the census commission of India is
1) 930
2) 980
3) 976
4) 941
5) 990
Ans – 4
12.The second Africa India Forum Summit 2011 was organized in May 2011 in
1) Sun city
2) New Delhi
3) Addis Ababa
4) Nairobi
5) Pretoria
Ans – 3
13.India has an extensive Nuclear Energy Pact with which of the following countries which will enable it to build many nuclear power stations in the country?
1) Russia
2) USA
3) Japan
4) germany
5) China
Ans – 2
14.Who among the following is NOT a minister in Union Cabinet?
1) Sri Kamal Nath
2) Sri Sharad Pawar
3) Sri S.M.Krishna
4) Smt.Ambika Soni
5) Ms.Mamta Banerjee
Ans – 5
15.Amitabh Bachchan was given Best Actor Award in 57th National Film Award for 2010 for his
acting in the film
1) Baabul
2) Cheeni Kum
3) Paa
4) Buddha Hoga Tera Baap
5) Bhoothnath
Ans – 3
16.Who among the following is NOT a well known author of Indian origin?
1) Kiran Desai
2) Shobha De
3) Gagan Narang
4) Chetan Bhagat
5) Vikram Chandra
Ans – 3
17.Which of the following welfare schemes is launched by the Government of India?
1) Jeevan Aadhar
2) Komal Jeevan
3) Mid Day Meal Yojana
4) Jeevan Amrit
5) Jeevan Mitra
Ans – 3
18.Which of the following Awards was given to VVS Laxman 2011 by the Government of India?
1) Padmasri
2) Padma Vibhushan
3) Arjuna Award
4) Sportsman of the year
5) Rajiv Gandhi Khel Ratna
Ans -1