UGC NET Question Papers and Answers 2016

University Grants Commission announced UGC NET question papers . CSIR NET sample documents is the best way to learn for the entrance exams . Here on this portal , you can easily get the papers examples with answers.

University Grants Commission NET exam conducted twice a year , which has the right to declare exam paper and solved exam questions .

Many suitors appear in this review. Candidates who are preparing for NET exam they can get the sample paper for the preparation of this web page.

University Grants Commission National Entrance Test (UGC NET ) conducted by the Council of Scientific and Industrial Research ( CSIR) . Online registration test CSIR – UGC will be launched from 10 February 2016 – 2017 to 4 March 2016 – 2017 .

UGC NET test is conducted for admission to doctoral research and employment in the university. Those aspirants who wanted to prepare for the exam , they must download the sample papers CSIR NET with answers.

CSIR NET sample documents 2016 – 2017

We will provide UGC NET questions with answers and the official link through which you can download the document from the sample according to the Book UGC NET as paper I, Paper II and III of paper.

Ques:1) The subject of Research Methodology is the outcome of the mode of formation of subject, known as?

(A) Loose Assemblage
(B) Fission
(C) Distillation
(D) Cluster

Answer: (C)

Ques:2) BSO in classification stands for?

(A) Basic Subject of Organisation
(B) Broad Subject Ordering
(C) Bibliography of Subject Ordering
(D) Bibliographic Subject Organisation

Answer: (B)

Ques:3) Among the following which has not been considered as a library of national importance?

(A) Saraswati Mahal Library
(B) Delhi Public Library
(C) Kudha Baksh Oriental Library
(D) The Rampur Raza Library

Answer: (D)

Ques:4) A Pre-print is a/an?

(C) Article to be presented in a conference
(C) Conference paper to be included in the proceedings
(C) Neither (a) nor (b)
(C) Both (a) and (b)

Answer: (D)

Ques:5) Xerographic process is categorized under?

(A) Photographic process
(B) Reflex method
(C) Silver halide process
(D) Electrostatic process

Answer: (B)

Ques:6) Of the following libraries in India, which one is the oldest library?

(A) Asiatic Society Library, Bombay
(B) Connemara Public Library, Madras
(C) Delhi Public Library, Delhi
(D) National Library of India, Calcutta.

Answer: (D)

Ques:7) Generally a reference service of a library in the conventional form is processed through the stages which are?

(A) Preparation, service, assimilation
(B) Indexing, orientation, delivery of the query’s reply
(C) Orientation, user’s study, photocopy supplied
(D) Preparation, orientation, delivery of the query’s reply.

Answer: (A)

Ques:8) The concept of Artificial Intelligence (AI) belongs to ____________________

(A) Second Generation Computers
(B) Third Generation Computers
(C) Fourth Generation Computers
(D) Fifth Generation Computers

Answer: (D)

Ques:9) ISO-9960 is related with?

(A) Standard for encoding data on CD-ROM
(B) Standard for Computer Hardware
(C) Standard for Information Processing
(D) Standard for Networking

Answer: (A)

Ques:10) In Which five year plan the INFLIBNET was established?

(A) Fourth five year plan
(B) Fifth five year plan
(C) Sixth five year plan
(D) Seventh five year plan

Answer: (D)